SAKARYA / GEYVE - Hasan Melih Can İlkokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ocak Ayı Faaliyetleri

29-12-2023Projenin Amacı: Dilimizin Zenginlikleri Projesi, öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşması, dilin etkili kullanımını öğrenmesi ve düşünce dünyasını geliştirmesi amacıyla okullarda yapılan söz varlığını zenginleştirme çalışmalarını içermektedir. Bu çerçevede öğrenciler dilimizin seçkin eserlerini tanıyacak, sözcüklerin derinliklerini keşfedecek ve milletimizin kültürünü, birikimini daha yakından keşfedeceklerdir.

Ocak Ayı Faaliyetleri:

Dede Korkut Hikayeleri İncelemesi: Ocak ayı içerisinde, proje kapsamında öğrencilerle birlikte Dede Korkut Hikayeleri kitabı sınıf ortamında incelendi. Öğrencilerin eser hakkındaki ilk izlenimleri ve düşünceleri paylaşılarak eleştiri ortamı oluşturuldu.

Anlamını Bul Etkinliği: Sınıf öğretmenleri tarafından sınıflarda “Anlamını Bul Etkinliği” akıllı tahta aracılığıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler, eserin içeriğini anlama ve yorumlama yeteneklerini geliştirmeye teşvik edildi.

Hatırlatmaca Etkinliği: Tüm sınıflarda “Hatırlatmaca Etkinliği” çerçevesinde belirlenen kelimelerle başka kelimeleri çağrıştırmayı hedefleyen bulmaca çözme çalışmaları yapıldı.

Hikâye Yazma Çalışması: Dede Korkut Hikayeleri eserinden alınan anahtar kelimelerle öğrencilere hikâye yazma çalışması yapıldı, böylece öğrenciler dil zenginliğini kendi ifadeleriyle kullanma yeteneklerini geliştirdiler.

Genel Değerlendirme: Ocak ayında gerçekleştirilen Dilimizin Zenginlikleri Projesi faaliyetleri, öğrencilerin dilin zenginliklerini tanıma ve kültür değerlerimizi benimseme konusundaki hedeflere uygun bir şekilde ilerledi. Öğrencilerin ilgilerini çekecek etkinliklere odaklanarak, projeden elde edilen sonuçlar öğrencilerin projeden etkili bir şekilde yararlandığını ve amaçları benimsediğini göstermektedir.

19-01-202419-01-202419-01-202419-01-202419-01-202419-01-202419-01-202419-01-2024

Yayın: 19.01.2024 - Güncelleme: 25.03.2024 09:41 - Görüntülenme: 52