T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / GEYVE - Hasan Melih Can İlkokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Mısra ve Beyit Ezberleme Video Yarışması

04-04-202404-04-2024SAKARYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 - 2024 Eğitim-Öğretim Yılı DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ “Sözlük Özgürlüktür” MISRA / BEYİT EZBERLEME VİDEO YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

AMAÇ: “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında “Mısra / Beyit Ezberleme Video Yarışması” ile öğrencilerin Türkçeyi doğru kullanmalarını sağlamak ve öğrencilerin yazılı anlatım yoluyla ifade yeteneklerini geliştirmek amaçlanmaktadır. KAPSAM: Bu şartname, resmî/özel tüm okullardaki öğrenciler arasında yarışmanın amacını, yarışmaya katılacakları, katılım ve uygulamayı, başvuru ve değerlendirmeyi, yapılacak işlemleri, ödüllendirme ve yarışma takvimine ilişkin usul ve esasları kapsamaktadır.

DAYANAK: Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği ve Dilimizin Zenginlikleri Projesi kılavuzunda yer alan Ek-3 Eylem Planındaki faaliyet çerçevesinde hazırlanmıştır.

KONU: “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında; öğrencilerin öğrenim düzeylerine göre mısra ve beyitlerle ile ilgili video çekmeleri ve bu videolarla yarışmaya katılmaları beklenmektedir. · İlkokul ve ortaokul kademesi için: Mısra Ezberleme Video Yarışması’nda ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden ezberledikleri memleket, çocuk vb. konulu şiirleri okuyarak (Ezberlenecek mısralar için proje metninde Ek- 7’de yer alan memleket şiirleri ve çocuk şiirleri antolojisi kullanılabilir.)

 

BAŞVURU VE YARIŞMAYA GÖNDERİLECEK ESERLERDE ARANACAK ŞARTLAR:

Katılımcılar: Resmî/özel tüm kurumlarda öğrenim gören ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri.

 1. Yarışmaya 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılında resmî ve özel tüm kurumlarda öğrenim gören ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katılabilecektir.

2. Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) eser ile katılabilir.

3. Video filmlerde öğrenciler mutlaka rol almalıdır. Öğrencilerin rol almadığı videolar değerlendirme dışı bırakılacaktır.

 4. Video film, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da bütün veya parça olarak sergilenmemiş, kısa filmin tamamı veya bir bölümü kopya edilmemiş ve herhangi bir ortamda yayında yer almamış özgün fikir ve tasarımlar olmalıdır.

5. Videodaki konular projede belirtilen ana temaya uygun olmalıdır.

 6. Konu ile ilgili videolar, görüntüler, açık kaynaklardan alınabilir, bu videolar konu bütünlüğü içinde düzenlenebilir.

7. Video filmlerde okul yöneticilerine, öğretmenlere, velilere ve diğer okul personellerine de rol verilebilir.

8. Video film hazırlanırken her türlü video düzenleme araçları kullanılabilir.

 9. Yarışmaya katılacak videolar, tercih edilen herhangi bir formatta üretilebilir.

10. Videolar fotoğraf makinası, cep telefonu, video kamera vb. olanaklardan yararlanılarak çekilebilir. 11. İstenildiği takdirde sadece görüntüler ve müzikler kullanılarak, seslendirme de ayrı yapılabilir.

 12. Videolarda seslendirme veya alt yazı kullanılabilir (Katılımcının tercihine bırakılmıştır).

13. Başvuruda bulunan videoların süresi jenerik dahil en az 60 saniye, en fazla 300 saniye ile sınırlıdır. Belirtilen süre dışındaki videolar değerlendirme dışı bırakılacaktır.

14. Yarışmaya gönderilecek videolarda özgün olmayan (alıntı) metin, görüntü, müzik vb. kullanımlardan doğacak her türlü telif hakkı yasal sorumluluk yarışmacının/okulun sorumluğundadır.

15. Yarışmaya gönderilecek eserlerin üzerine öğrenci veya okuluyla ilgili kişisel bilgiler yazılmaz. CD ya da USB flash sürücünün bulunduğu zarfın üzerine öğrencinin adısoyadı, ilçesi, sınıfı, okulun adı, adresi ve telefonu yazılır (Tükenmez kalem ile yazılacaktır).

16. Yarışmaya katılım gönüllülük esasına göre olacaktır.

 17. Yarışmaya katılım ücretsizdir.

 18. Seçici Kurul üyelerinin birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamazlar.

 19. Taahhüt Formu ile birlikte teslim edilmeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

20. Yarışmaya katılan eserler sahiplerine iade edilmeyecek, yarışmacılar belirlenen ödüller dışında herhangi bir hak talep edemeyeceklerdir.

21. Yarışmaya katılanlar, eserin tümüyle kendisine ait olduğunu, özgün olduğunu taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu taahhütleri dışında hareket ettiği anlaşılanların eserleri yarışma dışı bırakılır. Ödül verilmiş olup sonradan bu yönde tespiti yapılanların ödülleri geri alınır

. 22. Belirlenen şartları taşımayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır

. 23. Teslim tarihinden sonra ilgili birime ulaşan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

24. Ek-1 Yarışmacı Katılım Formu doldurularak ve eserle birlikte okul müdürlüğüne teslim edilecektir.

25. Ek-1 Yarışmacı Katılım Formu bulunmayan veya herhangi bir yerinde katılımcının kimliğini belirten işaret veya imza bulunan eserler, seçici kurul tarafından tutanakla değerlendirme dışı bırakılacaktır.

26. Her ilçe millî eğitim müdürlüğü kendi okulları arasında yarışmayı düzenleyecektir. 27. Okullar, komisyon marifetiyle okul birincilerini seçerek ilçe yarışmasına göndereceklerdir. İlçeler ilçe komisyonu marifetiyle ilk üç eseri seçerek birinci seçilen eseri il yarışmasına göndereceklerdir. 28. İlçelerden birinci seçilen eserler İl Millî Eğitim Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Birimine (Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetler Bölümü) teslim edecektir. 29. İl yarışmasında dereceye giren eserler ödüllendirilecektir.

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ VE PUANLAMA:

· Özgünlük: 20

 · Temaya uygunluk, anlatım dili ve kurgusu: 30

· Teknik kullanımı ve sanatsal değer, görsel nitelik, mekân kullanım: 15

 · Çekim kalitesi: 15

 · Duygu ve etkileyicilik: 20

04-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.04.2024 - Güncelleme: 04.04.2024 13:13 - Görüntülenme: 982
  Beğen | 0  kişi beğendi